Política de galetes

Aquest portal utilitza galetes, arxius que es poden baixar al vostre equip a través de les pàgines web. Són eines amb un paper essencial per a la prestació de nombrosos serveis de la societat de la informació. Entre d’altres, permeten a una pàgina web emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’un usuari o del seu equip i, depenent de la informació obtinguda, es poden utilitzar per reconèixer l’usuari i millorar el servei ofert.

Tipus de galetes

Segons qui sigui l’entitat que gestioni el domini des d’on s’envien les galetes i tracti les dades que se n’obtinguin, se’n poden distingir dos tipus: galetes pròpies i galetes de tercers.

Hi ha també una segona classificació segons el termini de temps que romanen emmagatzemades al navegador del client, i es pot tractar de galetes de sessió o galetes persistents.

Finalment, hi ha una altra classificació amb cinc tipus de galetes segons la finalitat per a la qual es tractin les dades obtingudes: galetes tècniques, galetes de personalització, galetes d’anàlisi, galetes publicitàries i galetes de publicitat comportamental.

Per a més informació sobre aquest tema podeu consultar la Guia sobre l’ús de les galetes de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades

Galetes utilitzades al web

Es baixa una galeta pròpia de tipus tècnic. Aquesta galeta permet emmagatzemar un identificador únic per sessió a través del qual és possible vincular dades necessàries per possibilitar la navegació en curs.  La resta de galetes no són pròpies, pertanyen a les eines utilitzades per les xarxes socials: Google, YouTube, Twitter i Flicker que són utilitzades a les nostres pàgines.

Galeta de Google Analytics: _ga, _gat, _gid. Altres possibles galetes a carregar pel servei de monitoratge de visites de Google. Galetes de tipus analític i de titularitat aliena. La seva temporalitat pot ser permanent o temporal. La finalitat d’aquestes galetes és generar un identificador d’usuari únic, que és el que s’utilitza per fer recompte de quantes vegades visita el lloc un usuari, així com la data de la primera i l’última vegada que va visitar el web. Registrar la data i l’hora d’accés a qualsevol de les pàgines del lloc web. Comprovar la necessitat de mantenir la sessió d’un usuari oberta o crear-ne una de nova. Identificar la sessió de l’usuari per recollir la ubicació geogràfica aproximada de l’ordinador que accedeix al lloc amb efectes estadístics.

Galeta de YouTube i Twitter: Són galetes de tipus social, de temporalitat temporal i titularitat aliena. La finalitat d’aquestes galetes és per a la integració del servei YouTube i Twitter al portal web. 

Acceptació de la Política de galetes. Consentiment.

Les galetes pròpies que utilitzem no emmagatzemen cap dada personal, ni cap tipus d’informació que us pugui identificar, tret que vulgueu registrar-vos-hi de manera voluntària a fi d’utilitzar els serveis que posem a la vostra disposició o de rebre informació sobre continguts del vostre interès. Les galetes de tercers, indicades al punt anterior, són de caràcter estadístic per tenir coneixement de quins continguts són del vostre interès i la facilitat o dificultat d’accedir-hi (usabilitat web), o per integrar serveis aliens de xarxes socials al portal web.

No obstant això, la informació sobre la nostra Política de galetes us apareixerà a la part superior o inferior de qualsevol pàgina del portal amb cada inici de sessió per tal que en sigueu conscient. Si no hi esteu d’acord, us preguem que sortiu del portal web i esborreu/modifiqueu les galetes del navegador.

Com modificar la configuració de les galetes

Teniu l’opció de permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades a l’equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador instal·lada a l’ordinador. En desactivar galetes, alguns dels serveis disponibles podrien deixar de ser operatius. La manera de deshabilitar les galetes és diferent per a cada navegador, però normalment es pot fer des del menú Eines o Opcions. També podeu consultar al menú d’Ajuda del navegador on trobar-ne instruccions. L’usuari podrà, en qualsevol moment, triar quins galetes vol que funcionin en aquest lloc web.

Podeu permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al vostre equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador instal·lat a l’ordinador:

Ghostery és una extensió de navegador relacionada amb la privacitat i la seguretat i una aplicació de navegador mòbil.

Modificacions

La pàgina web www.consumo.gob.es amb titularitat del Ministeri de Consum d’Espanya pot modificar aquesta Política de galetes en funció de les exigències legals. O amb la finalitat d’adaptar aquesta Política a les instruccions dictades per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades. Per aquesta raó, aconsellem els usuaris que la visitin periòdicament. Quan es produeixin canvis significatius en aquesta Política de galetes, es comunicaran als usuaris mitjançant el web.